çocuk kalbi kitap özeti konusu ve ana düşüncesi

ÇOCUK KALBİ  KİTAP ÖZETİ, KONUSU VE ANA DÜŞÜNCESİ
KİTABIN ADI :
 Çocuk Kalbi
KİTABIN YAZARI : Edmondo De Amicis

KİTABIN ÖZETİ
İtalya’  da bir mahalle okulunda  üçüncü sınıfa yeni başlayan Enrico yeni öğretmeniyle tanışınca ilk önce ondan hiç  hoşlanmaz. Eski öğretmeninin o güler yüzünü hatırladıkça üzülür ama  daha sonra yeni öğretmeninden hoşlanmaya başlar. Bir gün Robetti isminde  bir çocuk okula giderken bir çocuğun atlı tramvay yolunda düştüğünü görür. Çocuğu kurtarır iken kendi ayağı atlı tramvayın altında kalır. Bunu gören Enrico çok üzülür. Başka bir gün Enrico ‘ nun sınıfına Calabriali bir kişi  gelir. Öğretmen sınıfla kaynaşmasını sağlarbu kişinin . Uzaktan gelen bu öğrenciye iyi davranılmasını ister onlardan . Yine günün birinde annesi ve kız kardeşi ile fakir  bir kadına çamaşır götüren Enrico kapıyı açan kişiyi  görür ve içeride sınıf arkadaşını görür. Babası olmayan Crossi bütün zorluklara rağmen karanlık odada dersini yapmaya çalışır. Bu hale  üzülen Enrico ‘ nun annesi para yardımında bulunur bu çocuğa . Kitabın sonlarına doğru Enrico annesine saygısızlık yapar.Bu olaya üzülen anne ve babası Enrico ‘ ya öğütte  bulunur.

KİTABIN KONUSU
  İtalya da bir mahalle okulunda 3.sınıfı okuyan bir öğrencinin yazdığı bir senelik  okul hikayesidir.
Konu ilgi çekici bir halde  sunulmamıştır. Konusu olsun,içeriği olsun eğitici ve düşündürücü bir kitaptır.

KİTABIN ANA DÜŞÜNCESİ
Çevresindeki  öğrenci arkadaşlarına göre parasal  bakımdan iyi durumda olan ve ailesi tarafından alaka  gören çocuğun bu ilgiye fazla layık olamaması.
Bu ana düşünce çocuğa doğrudan verilmemiştir. Öykünün  sonunda ana düşünce daha net verilmiştir.
Bu kitap çocuğun ailemize  saygılı davranması gerektiğini,arkadaşlarına iyi davranmasını gerektiğini göstermiştir. Yardımlaşmanın değerini  belirtilmiş ve önyargılı davranmamamız gerektiği belirtilmiştir
Share:

1 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.